Broker asigurari

Garantii

Garantii

Garantiile constituite prin asigurari sunt instrumente, care pot ajuta firma dvs. sa castige licitatii. Ulterior, ii pot permite sa deruleze contractele obtinute, prin protejarea sa fata de cereri nejustificate ale beneficiarilor garantiei.

De ce sa alegeti asigurarea de garantii?

  • alternativa la scrisoarea de garantie bancara,
  • cresterea lichiditatilor prin deblocarea sumelor retinute din facturi de catre beneficiari;
  • deblocarea garantiilor mobiliare, imobiliare si/sau banesti ce au fost constituite in favoarea bancilor in contul scrisorilor de garantie bancara.
ihunt.ro

Poate autoritatea sa refuze asigurarea de garantii?

Conform art. 86 alin. (4) lit. a) :” Autoritatea contractanta nu are dreptul de a impune sau de a interzice prezentarea unui instrument de garantare emis de către o anumită societate bancară ori societate de asigurări, nominalizată în mod expres în documentaţia de atribuire”.

Ce acopera asigurarea de garantii?

  • riscul de neexecutarea sau executarea necorespunzatoare a obligatiilor contractuale;
  • pierderile provocate beneficiarilor pe care firma dvs. nu le poate acoperi la data solicitarii platii.
anvelope-autobon.ro

Care sunt avantajele asigurarii de garantii?

Asigurarile de garantii nu afecteaza capitalul de lucru sau facilitatile de imprumut ale companiilor asigurate. Garantiile emise de banci sunt intotdeauna contragarantate cu depozite colaterale, garantii materiale cesiune de creante sau sunt incluse in facilitatile de creditare ale companiei solicitate. Asta inseamna bani blocati.

Care sunt conditiile de emitere a asigurarii de garantii?

asigurari garantiiAsigurarile de garantii sunt alternativa la depunerea banilor in contul autoritatii sau la garantia bancara dar pentru obtinerea ei se va face o analiza echivalenta cu cea a riscului de creditare luand in considerare conditii de risc minime.

Analiza facuta de asigurator va tine cont de:

  • situatia economico-financiara a societatii;
  • de conditiile de executare a contractului pentru care se solicita garantia;
  • de contragarantiile propuse a fi constituite in favoarea asiguratorului.

daca se indeplinesc conditiile de emitere, atunci se pot negocia conditiile de prima de asigurare si de contragarantare propuse.

Cat dureaza emiterea unei asigurari de garantii?

Daca firma nu este analizata din punct de vedere al bonitatii, e posibil ca emiterea sa dureze 3 – 5 zile.

Dar daca firma este deja analizata, emiterea unei garantii de participare la licitatii poate dura si jumatate de ora, functie si de disponibilitatea asiguratorului. Va rog retineti ca aceasta situatie este o exceptie.

vivre.ro

Cat costa o asigurare de garantie?

Prima de asigurare variaza de la asigurator la asigurator, functie de bonitatea firmei si de cuantumul garantiei solicitate, respectiv de detaliile contractului castigat in cazul garantiei de buna-executie. Deasemenea, conteaza si istoricul asiguratului la o anumita societate de asigurari. Daca a avut anterior daune, e posibil ca prima de asigurare propusa sa fie mai mare.

Ce tipuri si cate polite se pot emite?

In principiu, se pot emite oricate asigurari pentru un client. Daca un asigurator stabileste o limita de expunere pentru un client iar aceasta limita este atinsa, in calitate de asistent in brokeraj voi cauta un alt asigurator care sa emita asigurarea de garantie solicitata.

Daca totusi nu exista solutii la asiguratori, atunci ma indrept catre IFN-uri autorizate de BNR care sa emita contracte de garantare.

Asigurarile ce pot fi emise, sunt: asigurari de garantii de participare la licitatii, asigurari de garantii de buna-executie, asigurari de garantii de mentenanta, asigurari de garantii de retur-avans, etc.

Se poate prelungi o asigurare de garantie?

La solicitarea autoritatii se poate prelungi asigurarea de garantii. Clientul va prezenta o adresa din partea autoritatii, o dovada din SICAP in acest sens sau un act aditional la contract, in cazul asigurarii de garantie de buna-executie.

Va recomand sa ramaneti conectati la site-ul http://www.just.ro in ceea ce privesc garantiile.

cartepedia.ro
Scroll to Top