Broker asigurari

magazin

Magazinul cu carti despre achizitii publice.
Doresc sa va informez ca daca veti cumpara o carte accesand link-ul de afiliat al acesteia, eu voi primi un comision din partea editurii aspect care nu va va afecta pe dvs. dpdv al costului. Multumesc de intelegere!

Lucrarea Consilier Achizitii Publice contine obligatiile, atentionarile si procedurile de care institutia publica trebuie sa tina seama: de la programarea achizitionarii pana la finalizarea achizitiei si, respectiv, darea in consum a bunurilor achizitionate.

Lucrarea contine:

    Obligatiile legale pe care le au institutiile publice in privinta achizitiilor publice
    Greselile pe care trebuie sa le evitati, precum si sanctiunile si amenzile prevazute de lege
    Sfaturi practice de la specialisti in achizitii publice si de la auditori interni experimentati
    Inregistrarile contabile obligatoriu de efectuat in procesul achizitiilor publice
    Modele de documente obligatoriu de folosit pe parcursul derularii achizitiilor publice
    Proceduri operationale privind achizitiile publice, intocmite conform O. S. G. G.. nr. 400/2015

carturesti.ro
broker-asigurari-garantii

„Achizitiile publice intereseaza atat mediul comercial, de afaceri, cat si intreaga societate, interesata ca aceste achizitii sa se desfasoare in mod corect. Este firesc ca achizitiile publice contractate cu incalcarea legii sa poata fi contestate 

Lucrarea de fata trateaza latura contencioasa a achizitiilor publice, respectand structura constructiva a Legii nr. 101/2016, ale carei articole au fost actualizate, comentate si explicate punctual. 

Autorul reuseste sa sensibilizeze publicul fata de „intunecoasa” latura litigioasa a achizitiilor publice, precum si transferul si imbunatatirea cunostintelor in acest domeniu.”

libris.ro

Lucrarea Achizitii publice expune rezumativ jurisprudenta Curtii de Apel Craiova in domeniul achizitiilor publice.

In anul 2016, legiuitorul national a transpus noul cadru legal european in materia achizitiilor publice prin patru acte normative distincte, emise la nivel de lege.

Lucrarea reflecta cu precadere in calea de atac a plangerii impotriva actelor administrativ-jurisdictionale ale Consiliului National de Solutionare a Contestatiilor.

bookzone.ro

Lucrarea este un curs universitar care familiarizeaza studentii facultatilor de drept cu problematica achizitiilor publice.

Deasemenea, acest curs este util si celor care vor sa invete mai multe despre achizitiile publice si legile implicate.

cartepedia.ro
In lucrare sunt suprinse urmatoarele teme:
– Achizitiile publice – de la claritatea principiilor la „negura” reglementarii 
– Capacitatea profesionala a personalului implicat in procesul de achizitii publice – factor determinant al eficientei acestuia
– Cerinte de calificare sensibile. Indeplinirea lor de catre participantii la ofertare
– Ofertarea si executarea contractului de catre grupurile de operatori economici
– Increderea in achizitiile publice
– Insolventa – motiv de excludere a operatorilor economici participanti in procedurile de atribuire a contractelor de achizitie publica/acordurilor-cadru
– Clarificarea continutului ofertelor, intre obligatie si „demers facultativ”
– Valentele conceptului de „entitati pe ale caror capacitati tehnice si/sau profesionale se bazeaza operatorul economic”, in contractele de lucrari
– Aplicarea negocierii fara publicare prealabila, din motive de extrema urgenta
– Achizitiile publice si programul proiectului
– Modificarea contractului de achizitie publica/ sectoriala sau acordului-cadru
– Prelungirea duratei de executie la contractele de lucrari
– Receptia lucrarilor de constructii in contractele de achizitie publica – capodopera a transcendentei riscurilor dincolo de teoriile legislative
– Partile si obligatiile lor in procedura de solutionare a contestatiilor pe cale administrativ-jurisdictionala 
– Tendintele in achizitii publice. De la riscuri la sustenabilitate 
– Aspecte generale privind competenta Uniunii Europene in domeniul achizitiilor publice 
cartepedia.ro

Prin continutul sau stiintific si practic, aceasta lucrare constituie primul demers complet de sistematizare a normelor nationale si europene care reglementeaza domeniul vast al achizitiilor publice.

Sunt prezentate si analizate, inclusiv critic, aspecte privind:
– normele care reglementeaza materia;
– procedurile de atribuire a contractelor;
– formele de exercitare a auditului financiar, cu referire exclusiva la masura in care sunt protejate, prin norme cu putere executorie, principiile de aplicare a procedurilor de atribuire;

Pentru a intari utilitatea practica a lucrarii, autorul a completat lucrarea cu un capitol special de jurisprudenta in care prezinta mai multe spete selectate si ordonate special pentru a folosi nevoilor concrete ale cititorilor.

libris.ro

Autorul abordeaza doua domenii la prima vedere fara legatura intre ele. Este vorba de domeniul dreptului penal si de domeniul dreptului administrativ, cu accente importante pe achizitiile publice.
Legatura dintre cele doua domenii este insa generata de activitatea laborioasa a autorului desfasurata pe taramul asistentei juridice in calitate de consilier juridic la institutii importante din cadrul administratiei publice centrale, dar si de experienta dobandita de autor in calitate de avocat definitiv in Baroul Bucuresti.

bookzone.ro

Lucrarea, conceputa sub forma unui curs universitar, este in acord cu noul cadru normativ si abordeaza exhaustiv problematica achizitiilor publice, astfel: achizitiile publice „clasice”, achizitiile sectoriale, achizitiile publice in domeniile apararii si securitatii, concesiunile de lucrari si de servicii, remediile si caile de atac. Pentru o mai buna intelegere a modului in care este aplicata legislatia la cazurile concrete, este evocata o selectie de decizii relevante ale Consiliului National de Solutionare a Contestatiilor (CNSC). Cartea contine si un set orientativ de teste grila care ii va ajuta pe cititori sa-si fundamenteze si sa-si verifice cunostintele acumulate.

somproduct.ro
Scroll to Top