Broker asigurari

Asigurari

Asigurari - ce sunt si cu ce ajuta?

asigurariOricat de mult ne-ar placea sa credem ca putem controla totul, adevarul este ca nu putem. Si apar situatii care ne pot 

Asigurarile reprezinta o gama larga de produse financiare utile atat persoanelor fizice cat si juridice. Din aceasta gama fac parte: asigurarile auto, asigurarile RCA, asigurarile de sanatate, asigurarile de viata, asigurarile CASCO, etc.

Rolul asigurarilor este acela de a proteja patrimoniul financiar al proprietarului bunurilor sau al afacerilor.

Este indicat sa alegeti produsul potrivit nevoilor dvs. Aceasta se poate realiza printr-o analiza financiara initiala. Aceasta ”anamneza” financiara o poate realiza un consultant autorizat in asigurari. 

Asigurari - definitie

Asigurarea reprezinta trasnferul riscului, respectiv transferarea pierderilor financiare suferite ca urmare a producerii unor evenimente specifice si neprevazute, de la o persoana fizica sau juridica la un asigurator, in schimbul unei taxe sau prime de asigurare.

Cumparand o asigurare persoana sau firma isi reduce gradul de incertitudine, transfera riscul unei potentiale daune majore catre asigurator. 

 

radburg.ro

Asigurare - cum o alegi?

Asigurarea o alegi functie de nevoia ce trebuie acoperita. Una este sa ai nevoie de o asigurare auto (RCA) si alta este sa ai nevoie de o asigurare cibernetica, de exemplu. Criteriile de alegere, evident, sunt diferite.

Ceea ce vreau sa spun este ca primul pas este acela in care stabilesti care sunt nevoile de asigurare, ce criterii trebuie sa indeplineasca asigurarea, asiguratorul si care este bugetul pe care vrei sa-l aloci pentru plata acestei asigurari.

Ulterior, te indrepti inspre piata si pornesti discutii atat cu brokerii de asigurare, cat si cu agentii asiguratorilor.

In urma completarii cererilor chestionar acestia iti vor putea prezenta oferte si supune atentiei tale observatiile lor.

Tine minte! Indiferent cat de insistent este agentul sau asistentul in brokeraj, TU trebuie sa iei decizia finala. Asadar, rezista presiunilor facute de acestia (target-ul este dificil de indeplinit) si analizeaza la rece fiecare oferta.

Tipuri de asigurari

In Romania exista asigurari obligatorii (RCA si asigurarea obligatorie a locuintei PAD). Restul asigurarilor sunt facultative.

Intre cele facultative putem regasi:

Ce tipuri de asigurari sunt obligatorii in Romania?

In momentul de fata in Romania polita de raspundere civila RCA si polita PAD sunt obligatorii. 

nabo.ro
Scroll to Top